SMMB Masterclass ervaringen en reviews

Ervaringen en reviews van de SMMB Masterclass
9.3

€ 997 € 3000

SMMB Masterclass
SMMB Masterclass
€ 997 € 3000
Community met 350+ ondernemers
14 dagen NIET GOED GELD TERUG
Wekelijkse coaching door Boyd
Start met online geld verdienen
A tot Z uitleg om je eigen social media bureau te beginnen
Kant en klare advertenties en communicatiescripts
OpslaanSavedRemoved 1

In deze SMMB Masterclass review behandel ik de goedlopende social media marketing training van Boyd Hoek. Boyd maakt veel gebruik van social media om bekendheid te creëren en zijn training te promoten. Er is dan ook een grote kans dat je hem wel eens voorbij heb zien komen op Instagram, Facebook of YouTube.

In deze review ga ik dieper in op de cursus, check ik of Boyd Hoek betrouwbaar is en of je hier een goed online inkomen mee kan verdienen.

€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

Wie is Boyd Hoek?

Boyd Hoek
Boyd Hoek

Het lijkt mij goed om te beginnen wie Boyd Hoek is. Boyd is geboren in het jaar 2000 in Castricum. Hij groeide samen met zijn moeder en zus op in Haarlem. Op 17-jarige leeftijd verliet hij het ouderlijke huis en op 18-jarige leeftijd stopte hij volledig met school. Zijn leven bestond toen vooral uit feesten en uitgaan.

Toen hij eenmaal inzag dat het niet langer zo verder kon, besloot hij het roer om te draaien. Hij startte met het doen van social media marketing voor andere bedrijven. Dit liep al snel goed en de vraag naar marketeers is hoog.

Hij besloot om te reizen naar Bali en daar zijn bedrijf op te schalen. Al gauw ontstond het idee om een eigen cursus te maken, waarin hij training geeft aan mensen om een eigen Social Media Marketing Bureau (SMMB) business op te zetten. Dit is een logische stap aangezien hij alle kennis van zijn eigen bedrijf in de cursus kan toepassen.

Inmiddels is zijn bedrijf opgeschaald naar ruim € 10.000 omzet per maand en volgen honderden mensen zijn SMMB Masterclass.

Boyd heeft niet alleen zijn eigen cursus, maar biedt ook (gratis) waarde via zijn YouTube-kanaal.

Bedrijfsgegevens

Digital Presence
Duinlustparkweg 44
2061 LD Bloemendaal
KVK: 70062420
BTW: NL233584055B01

€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

Wat is SMMB Masterclass?

Zoals eerder gezegd staat SMMB voor Social Media Marketing Bureau. De training is speciaal opgezet voor mensen die hun eigen social media bureau willen oprichten. In grote lijnen besteden bedrijven hun social media marketing aan jou uit en vraag jij hier een vast bedrag per maand voor.

De waarde die jij aan de bedrijven biedt is meer sales, meer leads en wellicht meer conversies, en daar betalen bedrijven graag geld voor. Je bent zelf vrij om je eigen tarieven te bepalen. Lees hier meer over wat je precies tijdens de cursus gaat leren.

Zelf verdient Boyd zo’n € 10.000 per maand met zijn SMMB. Volgens zijn trainingspagina kan je met deze cursus ruim € 3.000 per maand verdienen. Of dit ook echt kan ga ik checken in deze review.

Het is aannemelijk als jij geld/conversies/leads oplevert voor een bedrijf dat ze hier maar al te graag voor willen betalen.

Na het kopen van de SMMB Masterclass krijg je toegang tot de online trainingsvideo’s, heb je recht op wekelijkse coaching met Boyd, en word je lid van de community met honderden leden.

Doordat de cursus opgebouwd is uit on-demand video’s, kun je zelf bepalen wanneer je gaat leren. In totaal is er meer dan 20 uur aan videomateriaal beschikbaar. Lees de SMMB Masterclass review snel verder om erachter te komen hoe de Masterclass is opgebouwd.

De SMMB Masterclass review
De SMMB Masterclass

Wat ga je leren in de SMMB Masterclass?

In deze SMMB Masterclass review ga ik je zoveel mogelijk proberen te vertellen, zonder al te veel prijs te geven. De masterclass is een 6-weekse videocursus, waarbij je van A tot Z leert hoe je je eigen Social Media Marketing Bureau kan starten.

Boyd legt je stap voor stap uit met video’s hoe dit moet, waar je rekening mee moet houden en hoe je in contact komt met bedrijven.

De 6-weekse cursus is opgebouwd uit 7 modules, waarvan 1 bonusmodule. Ik adviseer om hier ook echt 6 weken over te doen, en desnoods informatie te herhalen.

Hij biedt veel info in een relatief korte tijd. In het onderdeel bijlages kun je documenten en scripts downloaden die je kan gebruiken voor je bureau. Lees hieronder wat je gaat leren.

Overzicht lesmodules SMMB Masterclass review
Overzicht lesmodules
€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

Week 1: Je fundering leggen

Lesmodule week 1 onderdeel mindset
Week 1 onderdeel Mindset

In de eerste week begin je met een fundering te leggen en maak je een keuze wat je precies gaat doen. Je leert het business model van Boyd en je gaat de markt verkennen. Denk aan hoe je je gaat onderscheiden en wat je gaat aanbieden.

En net zoals bij de cursussen van Jia en Jacko heb je hier ook een onderdeel mindset. Kortom, je leert alles wat je nodig hebt om te starten met je eigen SMMB en te denken als een ondernemer.

Week 1 bevat de volgende lessen:

 • Je fundering leggen (30 minuten)
 • Het business model (18 minuten)
 • Je markt, service en aanbod (42 minuten)
 • Je markt leren kennen (36 minuten)
 • Mindset (48 minuten)

Week 2: Resultaten behalen

In week 2 leer hoe je door middel van social media marketing (advertenties) de zichtbaarheid van bedrijven gaat verbeteren. Je leert hoe je het verkoopproces gaat opzetten, hoe advertenties aanmaakt, hoe je sales funnels creëert en hoe je hier goed in wordt.

Hij geeft goede praktijkvoorbeelden hoe je dit bij een restaurant, tandarts of een gym toepast.

Week 2 bevat de volgende lessen:

 • Het Facebook Algoritme (28 minuten)
 • Het sales proces (17 minuten)
 • De opzet (business manager & pixel) (18 minuten)
 • SMM voor lokale bedrijven (27 minuten)
 • Ads opzetten: van A tot Z (1 uur en 1 minuut)
 • Clickfunnels: van A tot Z (14 minuten)
 • Zapier: van A tot Z (14 minuten)
 • Competities runnen (12 minuten)
 • Skeletsysteem restaurants (29 minuten)
 • Skeletsysteem tandarts (16 minuten)
 • Skeletsysteem fitness industrie (29 minuten)

Week 3: Je eerst klant

In week 3 leer je hoe je je eerste klant benaderd en waar je rekening mee moet houden.

Week 3 bevat de volgende lessen:

 • Je eerste klant (34 minuten)
 • Proefperiode resultaten (10 minuten)

Week 4: Sales

Dit is de week dat het echte werk begint. Je leert verschillende technieken hoe je een gesprek met potentiële klanten kan krijgen, denk aan koude acquisitie door te bellen, via Facebook of via LinkedIn. Je leert hoe je afspraken maakt en hoe je het bedrijf overtuigd van jouw waarde.

Verder krijg je een communicatiescript die je kan gebruiken tijdens je gesprekken. Boyd heeft twee van zijn eigen sales calls toegevoegd waar je van kan leren. Bij de eerste sales call hoor je de andere partij niet, bij de tweede call wel. Erg interessant om naar te luisteren.

Week 4 bevat de volgende lessen:

 • Meetings zetten (Cold calls) (48 minuten)
 • Meetings zetten (Facebook en LinkedIn) (1 uur en 16 minuten)
 • De close formule (59 minuten)
 • Het sales script (1 uur en 18 minuten)
 • Boyd’s live sales calls #1 (40 minuten)
 • Boyd’s live sales calls #2 (59 minuten)

Week 5: Systemen en processen

In week 5 leer je alles over het zoveel mogelijk automatiseren van je bedrijf. Denk aan het automatisch factureren van bedrijven en herinneringen versturen. Je leert hoe je contracten opstelt en deze verstuurt naar je klanten. Ook leer je hoe je je klanten kan registreren voor je bedrijf.

Week 5 bevat de volgende lessen:

 • Automatisch betalingen en factureren (12 minuten)
 • Het magische contract (15 minuten)
 • Klanten on-boarden (20 minuten)

Week 6: Passief maken en schalen

Hier leer je hoe je freelancers vindt, inhuurt en aanstuurt. Je leert wat freelancers zijn en waarom ze gebruikt worden. Waar je goede freelancers vindt. Hoe het werkt om ze in te huren en hoe de communicatie verloopt.

Week 6 bevat de volgende les:

 • Top freelancers vinden, inhuren & managen (1 uur)

Week 7: Bonus (Coaching Calls en Mastermind)

De bonus bestaat uit coaching calls uit het verleden. Deze calls bevatten veel waarde en ik adviseer je om ze allemaal te bekijken. Hierin beantwoord hij vragen van de community en beantwoord hij wellicht ook jouw vraag. Ook krijg je alle opnames van de mastermind.

€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

SMMB Masterclass bonussen

Buiten de bonusvideo’s, sales scripts en sales funnels ontvang je na het kopen van de SMMB Masterclass nog meer extra’s.

Kant en klaar contract

Je ontvangt van Boyd een kant-en-klaar contract die je naar je klanten kan sturen. Hierdoor hoef je geen jurist in te huren om je contract samen te stellen.

Je ontvangt alle rechten en kan het contract kopiëren en je eigen gegevens invullen. Wel zo makkelijk.

Boyds live sales calls

Live sales gesprekken van Boyd
Luister mee met live sales calls

De live sales video’s in week 4 zijn gratis bonussen van Boyd. Het geeft je een goede indicatie hoe een sales call nou echt in praktijk gaat.

Bij de tweede call hoor je daadwerkelijk het andere bedrijf reageren op Boyd.

Toegang tot de community

Als jij de SMMB Masterclass gekocht hebt dan krijg je levenslang toegang tot de community. Hier kan je niet alleen vragen stellen, maar kan je ook elkaar helpen met het opzetten van een bureau.

Verder kom je in contact met andere mensen die hetzelfde (willen) doen als jou.

SMMB Masterclass kosten

De SMMB Masterclass kosten van Boyd Hoek zijn relatief hoog. Op dit moment kost de cursus eenmalig € 997. Zeker als je net begint met ondernemen kan ik mij voorstellen dat dit veel geld is.

Als jij na het lezen van deze SMMB Masterclass review écht denkt dat dit goed bij jou past, dan is dit een goede investering in jezelf. Want als je echt actie gaat ondernemen en alles goed toepast, dan verdien je de totale cursuskosten vrij snel weer terug.

Ondernemen is investeren in jezelf en daarvoor moeten ook kosten gemaakt worden. Bedenk ook goed dat een universitaire of HBO-studies al ruim € 2000 per jaar kosten.

Als je het volledige bedrag niet in één keer kan betalen dan is het ook mogelijk om in termijnen te betalen. Je betaalt dan in 3 termijnen € 397, maar houd er wel rekening mee dat dit in totaal neerkomt op € 1191. Je betaalt dus meer als je in termijnen gaat betalen. Wij adviseren om geen geld te lenen om deze cursus te betalen.

Ondernemen is ook doelen stellen. Stel als eerste doel om je cursuskosten terug te verdienen.

Is Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass betrouwbaar?

Veel mensen vertrouwen online cursussen niet en denken dat de SMMB Masterclass oplichting is. Dit zie je ook bij de BOL Masterclass van Jia. De belofte die Boyd doet is dat je een winstgevende online social media marketing bureau gaat opzetten. En dat kan volgens mij ook zeker met zijn training. Maar je moet er wel rekening mee houden dat je echt iets moet gaan doen.

Als je de stappen niet volgt en geen actie onderneemt dan gaat er ook niets gebeuren. Ik weet dus zeker dat de SMMB Masterclass betrouwbaar is en dat je 100% waardevolle informatie krijgt om je eigen bureau op te zetten en klanten binnen te halen.

Met de komst van het internet is het mogelijk om met veel verschillende methodes online geld te verdienen. Social media marketing is daar één van en het is een bewezen methode die door duizenden mensen wordt toegepast.

Dat Boyd Hoek betrouwbaar is blijkt wel uit het feit dat je zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen je geld terug kan vragen. Je ontvangt als koper de garantie dat je 100% je geld terugkrijgt als je ontevreden bent met het product.

€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

SMMB Masterclass review: voor wie is de cursus niet geschikt?

Houd er rekening mee dat de cursus niet voor iedereen geschikt is. Als je van jezelf weet dat je geen doorzetter bent en dingen niet afmaakt, dan raad ik het af om de SMMB Masterclass te kopen.

Je MOET actie ondernemen om een winstgevende bedrijf te runnen. Het opzetten van je eigen bureau vergt tijd en je gaat niet binnen enkele dagen duizenden euro’s verdienen. Dit is een proces dat wel maanden kan duren. Verwacht dus ook niet dat je snel rijk gaat worden met deze cursus.

Je moet verder ook niet bang zijn om te bellen met bedrijven en eventueel langs te komen voor een gesprek. Goede communicatie en een vlotte babbel is echt een pre bij een social media bureau.

Als je echt helemaal niets hebt met social media en er nooit gebruik van hebt gemaakt dan raad ik het ook af om in deze business te treden. Ik geloof er namelijk in dat je alleen succesvol kan worden op een bepaald gebied als je er ook echt interesse in hebt.

Wellicht past de Affiliate Marketing Revolutie beter bij jou?

Waarom zou je de SMMB Masterclass kopen?

Laat je niet misleiden door de hoge getallen die de guru’s je voorschotelen. Je moet de SMMB Masterclass alleen kopen als je ook echt interesse hebt in het opzetten van je eigen social media marketing bureau. Je leert van A tot Z om je eigen bureau op te zetten, advertenties te creëren en klanten binnen te halen.

Ik adviseer SMMB Masterclass kopen alleen als je communicatief redelijk sterk bent en niet bang bent om met (onbekende) mensen te communiceren. De SMMB Masterclass kopen is interessant voor de volgende mensen:

 • Je wil niet tot je 67ste voor een baas werken
 • Je wil graag online ondernemen
 • Je wil geen 9 tot 5 baan
 • Je wil vrijheid en gaan en staan waar je wil
 • Je wil financieel vrij zijn
 • Je wil een inkomen genereren die passief is

Kan jij je in bovenstaande vinden? Dan kan de SMMB Masterclass kopen voor jou interessant zijn.

€ 2003 korting voor de SMMB Masterclass
Betaal nu tijdelijk € 997 voor levenslange toegang tot de SMMB Masterclass en gratis bonusmateriaal
€ 997 € 3000

Conclusie SMMB Masterclass review

De cursus van Boyd Hoek is helder en wordt goed uitgelegd. De cursus duurt zes weken en het kost ook echt zes weken om alles door te nemen. De video’s zijn namelijk best wel lang en bevatten veel informatie.

Je leert alles over SMMB en je hoeft zelf geen fouten meer te maken doordat alles stap voor stap uitgelegd wordt. De valkuilen die Boyd is tegengekomen omzeil je met deze cursus. Verder kun je je vragen stellen aan de community en heb je een wekelijkse 1 op 1 gesprek met Boyd.

De kosten zijn relatief hoog, maar gelijk aan die van de BOL Masterclass. Als je meer affiniteit hebt met social media en een manier zoekt om online geld te verdienen dan is deze cursus een goede keuze.

Voor € 997 krijg jij levenslange toegang tot de cursus en de community en kan je starten met het uitbouwen van jouw business. En dit is geheel zonder risico dat het niet bij jou past, want je kan binnen 14 dagen je geld terug vragen als je het niets vindt.

Ik denk dat deze SMMB Masterclass review een goede indicatie geeft wat je kan gaan verwachten van de cursus. Neem voor vragen contact met ons op.

Heb jij de SMMB Masterclass gekocht? Laat hieronder weten wat jij ervan vond.

SMMB Masterclass
9 Score
1 reviews
Schrijf een review
Bestelgemak
9
Klantenservice
9
Prijs/Kwaliteit
9
Verzending
9

2 Reviews van SMMB Masterclass
Alles Nuttigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Schrijf een review
 1. Reageer
  123Klantervaringen 3 april 2020 om 18:37
  4.5
  Bestelgemak
  90
  Klantenservice
  90
  Prijs/Kwaliteit
  90
  Verzending
  90

  Op deze website kan je ook je eigen SMMB Masterclass ervaring delen. Van alle gebruikers laten wij een gemiddelde zien, zo zien toekomstige bezoekers het gemiddelde. Wij trappen af en geven de cursus een 9.0 van de 10.

  Lees meer...
  + Positieve Punten: Unieke kans om je eigen social media bureau op te zetten Wekelijke coaching Goede bonussen, waaronder gratis scripts
  - Negatieve Punten: Een vlotte babbel is wel echt noodzakelijk
  Nuttig(0) Niet nuttig(0)Je hebt al gestemd
 2. Reageer
  Alain Vandenbroele 15 mei 2020 om 07:17

  Oplichter.

Schrijf jouw beoordeling

Eindscore

123Klantervaringen
Logo