De beste vriezer van 2021

Een vriezer is een van de uitvindingen die de mensheid vooruit heeft gebracht. Het heeft ons in staat gesteld om voedsel voor een lange tijd te conserveren, zodat we eten niet meteen te hoeven consumeren. Ook heeft het veel nieuwe mogelijkheden op culinair gebied mogelijk gemaakt, zo we kunnen dankzij het bestaan van vriezers vlees en andere delicate voedingsmiddelen op een veilige manier bewaren. Wat begonnen is al een kist met slechts wat ijsklontjes is geëvolueerd naar een technisch meesterwerk.

Vriezers heb je tegenwoordig in allerlei soorten en maten, met allerlei vernuftigheden en technische mogelijkheden. De meeste huishoudens kiezen voor een vriezer, omdat ze extra geconditioneerde opslagruimte nodig hebben. De vriezer van een koelkast kan misschien beperkt zijn voor de opslagwensen die jij hebt, dan is het goed om naar andere vries- en koelcombinaties te kijken. Samen met jou gaan we in dit artikel een tour maken naar de top 5 vriezers van 2021 en alle ins- en outs onderzoeken.

De top 5 beste vriezers van 2021 overzicht

In dit overzicht zie je een samenvatting van de top 5 vriezers van 2021. Lees het artikel verder om onze inhoudelijke ervaringen en tests te bekijken.

  Product Model Ontdooien Geluid Label  
1 Liebherr GP 1486-20 Tafel 2x per jaar 38 dB A+++ Beste Prijs
2 Liebherr GNP 2313-21 Kast Nooit 42 dB A++ Beste Prijs
3 Bosch GSN36VW3P Kast Nooit 42 dB A++ Beste Prijs
4 AEG ATB81011NW Tafel Nooit 42 dB A+ Beste Prijs
5 Inventum CVR500 Tafel 6x per jaar 40 dB A+ Beste Prijs

Ranking the stars: Dit zijn de top 5 beste vriezers van 2021

In dit artikel vergelijken wij de top 5 vriezers, zodat jij een makkelijkere keuze kan maken. De vergelijking wordt gedaan op basis van de beste prijs/kwaliteit verhouding. Andere belangrijke aspecten zoals ontdooiingsfrequentie, energielabel en geluidsniveau nemen wij uiteraard ook mee.

Bekijk een overzicht van alle best verkochte vriezers van dit moment
Bij aankoop van een vriezer profiteer je altijd van gratis verzending.

Liebherr GP 1486-20

Liebherr GP 1486-20
Liebherr GP 1486-20

Klein maar fijn, zo blijkt maar weer en een bijkomend voordeel is dat de draairichting van de deur aan te passen is. Een handige optie wat ervoor zorgt dat je vriezer in elke ruimte terecht kan. Deze vriezer is zeer zuinig en beschikt over energieklasse: AAA+ en dit bewijst maar weer dat een goede vriezer niet altijd een energievreter hoeft te zijn. Met een hoogte van 85,1 cm en een breedte van 60,2 cm past deze vriezer ook in de meest kleine kamers. Ook heb je met een inhoud van 103 m3 relatief veel opslagruimte. Je kunt bijna je gehele weekboodschappen erin opslaan, omdat deze ruimte genoeg biedt aan een huishouden van 1 – 2 personen. Meer heb je eigenlijk niet nodig, tenzij je natuurlijk specifieke dieetwensen hebt.

Door de bijkomende low frost technologie hoef je je vriezer niet elke keer te laten ontdooien, dit hoeft nu slechts 1 a 2 keer te gebeuren. Low frost is een technologie, wat gebruik maakt van verdamperleidingen in de wanden van de diepvriezer en dit voorkomt rijpvorming. Met een gewicht van slechts 43,5 KG is dit een redelijk lichte vriezer en voor het geluid hoef je ook niet bang te zijn. De vriezer is stil en produceert slechts 38 Decibel. De temperatuur kan je van -14 tot -28 graden instellen.

Gemak dient de mens wordt ook weleens gezegd. Met 3 plateaus en 4 lades heb je ruimte zat om je voedingswaar voor een lange tijd op te slaan. Ook kunnen deze lades gemakkelijk in en uit elkaar geschoven worden. Het allermooiste aan deze vriezer is dat je voedsel voor maximaal 23-uur kunt bewaren in het geval van een stroomuitval of een andere calamiteit. Een van de wat mindere punten zou kunnen zijn dat de deurgrepen iets te ver uitsteken. Tevens beschikt deze vriezer niet over luchtcirculatie en het gevolg hiervan is dat je vriesproducten niet tegelijk gekoeld worden.

Voor de rest is het een prima en degelijk gebouwde vriezer en dus niet voor niets onze nummer 1 vriezer van 2021.

Liebherr GP 1486-20 reviews

 • Zeer stil en zuinig
 • Goede en grote lades
 • Duidelijke display
 • Geen no-frost

Liebherr GNP 2313-21

Liebherr GNP 2313-21
Liebherr GNP 2313-21

Take freezing to the next level is hier waarschijnlijk het motto geweest. Met zijn 1.45 meter is de GNP 2313-21 een statige vriezer. De digitale temperatuurregeling is een optie die deze vriezer helemaal afmaakt, hiermee ben jij volledig de baas over jouw vriezer. Heb je net de boodschappen gehaald, dan zet je de stand op de laagst mogelijke temperatuur, om alles snel af te koelen. Liggen je boodschappen al een geruime tijd in je vriezer, dan kan je de stand gerust een stukje hoger zetten. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook een blijk van bewustzijn voor het milieu. Ook gaat je vriezer hierdoor langer mee, omdat de vriezer namelijk minder hard hoeft te werken en dat vermindert slijtage van de bewegende onderdelen.

Een andere interessante functie wat Liebherr bedacht heeft, is dat er een geluidssignaal klinkt wanneer de deur te lang open blijft staan. Hierdoor zijn temperatuursveranderingen verleden tijd.

De GNP 2313-21 beschikt ook over een no frost module en in dit is in tegenstelling tot low frost een stuk geavanceerder. No frost is een speciale module wat vocht intern onttrekt en het gevolg hiervan is dat je rijpvorming volledig voorkomt. Een bijkomend voordeel is dat kristalvorming op roomijs en vriesfruit voorkomen wordt en hierdoor blijven vriesproducten heerlijk vers. Een van de weinige minpunten is dat deze vriezer met 42 decibel niet bepaald de stilste in huis is, je hoort dat deze vriezer de boodschappen aan het invriezen is. Het geluid wordt voornamelijk door de compressor en motor veroorzaakt.

Een leuke bijkomstigheid is dat deze vriezer over een superfrostfunctie beschikt, dit zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd snel je producten kan invriezen en met de bijbehorende actieve luchtcirculatie vriest alles gelijkmatig in. Dit komt niet alleen de productveiligheid ten goede, maar dit is ook goed voor je vriezer en energierekening. Ervan uitgaande dat eenmaal gekoelde lucht goed geïsoleerd in de vriezer blijft, dan hoeft de vriezer niet volcontinu te draaien. Goed genoeg voor de tweede plek in onze top 5 vriezers van 2021.

Liebherr GNP 2313-21 reviews

 • Eenvoudig in gebruik en ruim
 • Ziet er mooi uit
 • Goede kwaliteit lades
 • Geluidsniveau

Bosch GSN36VW3P

Bosch GSN36VW3P
Bosch GSN36VW3P

De Bigfoot onder de vriezers. De GSN36VW3P is met zijn 1.86 meter niet bepaald de kleinste binnen zijn segment. Deze vriezer is langer dan de gemiddelde Nederlander (1.85 meter) en het voordeel van een lange vriezer is dat je veel inhoud kwijt kan. Met een inhoud van 242 liter is deze vriezer ruim voldoende voor een huishouden tot twee personen en met de moderne vernuftigheden als: VarioZone, kan je de indeling precies zo maken zoals je zelf wilt. In theorie kan je zelfs delen van een trouwtaart geconditioneerd opslaan.

Tevens is ook deze vriezer uitgerust met een Nofrost optie, hierdoor hoef je je vriezer praktisch nooit meer te ontdooien. Dit scheelt weer tijd, natte vloeren en het bijbehorende gedoe.

Bosch heeft ook FreshSense sensoren ingebouwd en deze zijn een leuke aanvulling op het geheel, deze technologie zorgt ervoor dat de inwendige temperatuur stabiel blijft en hierdoor blijven de producten vers. Ook merk je de Duitse degelijkheid, dit komt vooral in uiting in het strakke design en de robuuste bouwkwaliteit. Je merkt het vakmanschap en de liefde die er in gestopt is.

Het nadeel van dit voordeel is dat je de deur soms misschien wat moeilijk open krijgt, je moet er dan wat meer kracht in stoppen. Verder kan je de draairichting van de deur veranderen. Ook heb je de beschikking over luchtcirculatie, 3 plateaus, digitale temperatuurregeling en als kers op de taart een energiescore van: A++. Alleen het gebrom van de motor is som te horen, met 42 decibel is dit geen stille vriezer. Echter krijg je op het geluid na er best wel veel voor terug.

Bosch GSN36VW3P reviews

 • Groot en veel opbergruimte
 • Compact formaat, met veel opslagmogelijkheden
 • Zelf de hoogte indelen
 • Kracht nodig om de deur te openen

AEG ATB81011NW

AEG ATB81011NW
AEG ATB81011NW

Een tafelvriezer met de voordelen van de grote jongens. Met 78 liter is dit misschien geen grote vriezer, alleen je krijgt er veel leuke opties bij. Zo beschikt deze AEG over een strak display, waardoor je makkelijk op en af kan schalen. Niks is zo vervelend om een vriezer op vol vermogen te laten werken, terwijl er in werkelijkheid bijna niks in die hele vriezer zit. Dit is niet alleen zonde van het geld, maar ook zonde voor je compressor.

Ondanks het formaat van 85 cm beschikt deze strakke vriezer over Nofrost technologie. Je maakt de vriezer alleen maar open wanneer je wat lekkers nodig hebt of een lekkere maaltijd klaar gaat maken.

Met een gewicht van 36 kg is deze vriezer draagbaar en het bijzondere aan deze vrieskast is dat je ook in onverwarmde omgevingen de vriezer aan het werk kan zetten. Zo kan je de vriezer in de schuur of een garage plaatsen, zolang je maar een minimale omgevingstemperatuur van 10°C kan waarborgen. Ook op het gebied van vrieskwaliteit scoort deze vriezer in lijn met de grote jongens, met een middenklasse vrieskwaliteit zorg jij ervoor dat je boodschappen niet bederven.

In het geval een stroomstoring kom je dit door zowel het optische als het akoestisch signaal tijdig te weten dat er zich een storing heeft plaatsgevonden. In zo’n geval is de bewaartijd maximaal 13-uur en een gemiddelde stroomstoring is meestal binnen 1 – 1,5 uur al opgelost. Voor bederf hoef je ook niet bang te zijn, aangezien de condensor afgedekt is. Hierdoor krijgt ook stof geen spel, want als er op de condensor stof komt dan kan de vriezer zijn warmte niet goed kwijt en gaat hierdoor meer energie verbruiken, op termijn kan dit zelfs desastreus voor je vriezer zijn.

Door zijn kleine formaat kan deze vriezer het misschien moeilijk krijgen in extreem warme periodes die wij af en toe in de zomer hebben, het gevolg hiervan is dat je dan veel akoestische interventie krijgt. Lawaai kan een punt zijn voor sommige mensen, 42 decibel is best wel een pak herrie. Alleen wanneer je dit apparaat in de schuur of kelder hebt staan, dan is dit een irrelevant punt.

Kijkende naar de mogelijkheden van deze vriescombinatie is het een kwalitatief hoogstandje van AEG.

AEG ATB81011NW reviews

 • Klein maar voldoende opbergruimte
 • Stil
 • Snelvriesfunctie
 • Geluidsniveau bij het aanslaan

Inventum CVR500 (budget)

AEG ATB81011NW
AEG ATB81011NW

Super freeze gets the job done! Nee, dit is geen kreet uit een superman film. Dit is gewoon een functie die je in je CR500 aantreft. Met deze functie kan je binnen een mum van tijd grote nog redelijk warme maaltijden snel invriezen, denk aan grote porties soep, spaghetti of rijst. Een functie die bacterievorming voorkomt en in staat is om de al ontstane koloniën snel kapot te vriezen.

Het rustieke design past in bijna elke keuken en is met zijn 3 lades een welkome aanvulling. Het feit dat de doorzichtige lades van hoogwaardig polystyreen zijn gemaakt kan jij lang plezier hebben aan deze vriezer. Ook kan je hierdoor nooit misgrijpen en meteen het juiste diepvriesproduct uit je vriezer pakken. Met zijn 65 liter heeft deze vriezer de kleinste inhoud vergeleken met de vorige 4 vrieskasten en met zijn 27 kilogram ook super licht. Een hoogte van 85 cm maakt dit een uitstekend tafelmodel, genoeg voor de alledaagse vriesbehoeften. Denk aan het beetje vlees, wat groentes en af en toe een toetje.

Alleen doordat de vrieselementen iets dieper naar voren steken heb je minder ruimte in het onderste vak. Met de draaiknop kan je de temperatuur regelen. Ondanks het kleine formaat van de koelkast kan je in het geval van een stroomuitval voedsel maximaal 15-uur bewaren. Kou zonder zorgen gaat bij CVR500 niet volledig op, dit te meer omdat deze vriezer niet over lowfrost noch nofrost beschikt, kortom je zult dus op je knieën het ijs moeten ontdooien. Voor basisgebruik is dit een gewoon goede vriezer.

Deze vriezer is perfect voor een huishouden met een kleine portemonnee. Vandaar dat wij deze vriezer hebben opgenomen in de top 5 beste vriezers van 2021.

Inventum CVR500 reviews

 • Vrijwel geen geluid (alleen bij aanslaan)
 • Goede prijs/kwaliteit
 • 3 jaar garantie via Inventum
 • Onderste lade is kleiner

Wat is een vriezer en hoe werkt het?

Een apparaat wat voedsel binnen een korte termijn tot onder het vriespunt kan brengen. Met het doel om voedsel te conserveren, zodat je het voor een lange tijd kan bewaren. Om dit artikel leesbaar te houden gaan we niet te diep in op de technische details, maar houden wij het beknopt. Een vriezer werkt op een hele simpele manier. Een vriezer zelf maakt eigenlijk geen koude lucht, het pompt alleen warme lucht naar buiten. Dit zijn de belangrijkste elementen:

 1. Verdamper: Koelvloeistof wordt hier verdampt
 2. Compressor: Damp wordt hier samengeperst en weer vloeibaar gemaakt
 3. Condensator: Warmte vindt hier een uitgang
 4. Expansieventiel: Zorgt voor drukverschil
Afbeeldingsresultaat voor vriezer werking
Schematische opbouw van een vriezer

Essentieel in het proces is de verdamping van koelvloeistof in de verdamper. Hiervoor heeft men warmte nodig en die onttrekt men aan de warmte in het apparaat. Daarna wordt het koelgas gecomprimeerd condenseert het tot een vloeistof. Deze compressie en condensatie creëert warmte aan de buitenkant van de koelkast. Op die manier wordt de aanwezige warmte in de koelkast naar buiten gepompt.

Welke soorten vriezers bestaan er?

Deze vraag schept overzicht in het geheel, er bestaan over het algemeen twee soorten vriezers. Je kunt kiezen uit een vrieskast en een vrieskist. Een vrieskast heeft een opening aan de voorkant en een vrieskist beschikt over een opening aan de bovenkant.

Vrieskisten kunnen een netto inhoud tot wel 600 liter hebben, dit omdat het meestal een balk of een kubus is en daarom kan je in een vrieskist veel spullen kwijt.

Ook zijn ze iets zuiniger dan vrieskasten, omdat er weinig temperatuurverlies is tijdens het openen. Dit komt doordat de deksel aan de bovenkant zit. Warme lucht stijgt op en koude lucht daalt, dus de lucht valt als een gevolg van dit natuurkundige principe naar beneden.

Bij een vrieskast komt de kou bij opening vrij en hierdoor verlies je de koude lucht. Als gevolg van dit principe kan je dus zeggen dat een vrieskist energiezuiniger is, dan een vrieskast.

Bekijk een overzicht van alle best verkochte vriezers van dit moment
Bij aankoop van een vriezer profiteer je altijd van gratis verzending.

Wat is het verschil tussen een vrieskast en een vrieskist?

Voornamelijk de vorm en inhoud is het grootste verschil tussen die twee. In een vrieskist kan je veel spullen kwijt, alleen door het gebrek aan lades wel wat lastig terug te vinden. Je moet diep bukken en als de vriezer heel vol zit, moet je wel eerst producten uithalen.

Dit probleem kan je oplossen door gebruik te maken van LIFO (last in first out), hierdoor hoef je niet veel te zoeken naar je opgeslagen producten. Mocht je toch geen zin hebben in zoek- en speurwerk dan biedt een vrieskast uitkomst, want daar heb je dat probleem niet: die heeft verschillende lades waar je de spullen overzichtelijk in kunt indelen.

Een ander verschil zit hem ook in de opstelling. Een vrieskist is altijd vrijstaand, maar een vrieskast kun je ook als inbouwmodel kopen, zodat hij mooi bij de keuken past. Heb je weinig ruimte, dan kom je uit bij een tafelmodel vrieskast of een barmodel (mini) vriezer. De verschillen in het kort zijn:

 • Grootte
 • Inhoud
 • Energiezuinigheid
 • Vorm (vrijstaand of inbouw)

Wat zijn de voor- en nadelen van vriezers?

Het voordeel is dat je extra opslagcapaciteit hebt, het apparaat elders kan plaatsen en dat kan gebruiken binnen het huishouden. Stel je doet alleen maar maandelijks boodschappen (bulk aankopen), dan is een vriezer een welkome aanvulling. Een nadeel van een vriezer is dat het lawaai kan maken, extra energie verbruikt en dat je er een apparaat bij krijgt om te onderhouden.

Waar moet je op letten bij het kopen van een vriezer?

Net zoals met alle producten is het belangrijk om te kijken naar de wensen die je hebt, ga niet naar de winkel zonder dat je enig idee hebt van wat je wilt. Maak een lijst en meet ook je keuken op, zodat je voor jezelf inzichtelijk hebt van wat je zelf nou eigenlijk echt wilt.

Je hebt niks aan een te grote of te kleine vriezer, kijk dus altijd naar het formaat. Hoeveel functies heeft de vriezer, is het een low frost of zelfs een nofrost? Of moet je alles zelf ontdooien. Dit soort variabelen bepalen eigenlijk het onderhoud van je vriezer.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de draaideurrichting, moet de deur links- of juist rechtsom draaien. Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken naar het volume van de vriezer, want dat bepaald uiteindelijk de grootte van je vriezer.

Tot slot is het handig om te kijken naar de prijs en dat in vergelijking te nemen met de kwaliteitsverhouding.

Al deze aspecten hebben wij meegenomen om te bepalen welke vriezers in de top 5 van 2021 komen.

Wat is een vriezer?

Een vriezer wordt voornamelijk gebruikt om voedingsmiddelen langer te bewaren. Dit wordt gedaan door de producten te bevriezen.

Wat is het verschil tussen een vriezer en een koelkast?

Een koelkast koelt producten tot een temperatuur van ongeveer 1 graden. Een vriezer bevriest producten tot wel -32 graden. Sommige koelkasten worden standaard geleverd met een ingebouwde vriezer.

Moeten alle vriezers jaarlijks ontdooit worden?

Nee, vriezers die gebruikmaken van de no-frost technologie hoeven nooit ontdooit te worden. De technologie zorgt ervoor dat er geen ijsvorming plaatsvindt.

Waar moet ik rekening mee houden bij het kopen van een vriezer?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat de vriezer past op de plek waar je hem wil hebben. Op langer termijn is het goedkoper om een vriezer te kiezen met een gunstige energielabel. Verder kunnen bepaalde technologieën, zoals: no-frost of een snelvriesstand voor sommige mensen interessant zijn.

Deel jouw ervaring en laat als eerste weten wat je vindt van De beste vriezer van 2021

Schrijf jouw beoordeling

Eindscore

123Klantervaringen
Logo